Zarečenega kruha se veliko poje

… le kdo še ni slišal tega pregovora? Ali pa: zarečen kruh se na debele kose reže… ali pa: nikoli ne reci nikoli! V glavnem, vse skupaj pomeni isto; ko izrečemo te besede, smo trdno prepričani in verjamemo, da kakšne stvari ne bomo delali – nikoli! Vsaj v tem primeru je bilo tako: »Nikoli ne bom delala quillinga! Res nikoli….« Ko sem občudovala voščilnice, narejene v quilling tehniki, sem vedno ostala odprtih ust in se spraševala, kako mojstricam uspe papirnate trakce najprej zviti, potem jih pa še oblikovati tako, da imajo čisto določeno obliko.


Te dni je moja tašča praznovala rojstni dan. In ker jo imam zelo rada in ker je res tako »fajn« ženska, sem se odločila, da zanjo naredim čestitko, s katero bi ji pokazala, da nam pomeni zelo veliko…

In sem se lotila izdelovanja papirnatih marjetic – knofičev (tako pri nas rečemo travniškim marjeticam, ki imajo polne cvetove – več vrst cvetnih listov). Postopek izdelave marjetice najdete tukaj. Ko so bile marjetice pobarvane in sestavljene, sem prišla do težave; s čim naj skombiniram te marjetice????? Poskusila sem s pobarvanimi motivi, potem z raznimi perlami, trakci… nič ni bilo tisto pravo. In potem je prišla ideja kot »strela z jasnega«: QUILLING! Kaj? Quilling? Neeeee – ne- ker ga ne znam, ne- ker nimam trakcev, ne- ker to meni nikakor ne bo šlo, ne- ker, ker, ker….

Že sem sedela za računalnikom in brskala za navodili za izdelavo, potem rezala trakce (s pomočjo ravnila in skalpela) in jih zvijala, lepila, oblikovala, zlagala na papir, kombinirala z marjetkami… Ko je bila slika končana, sem zadovoljno pomislila: »Ja, to je to…!« Sicer je le približek quillingu mojstric, ampak začetek je pa le…

Iz tršega papirja sem izrezala vogalčke in tagec ter jih osenčila z distress blazinico. Dodala sem še bombažni trakec – čipko.


Ker je čestitka večjega formata (17 x 17 cm), sem se odločila, da uporabim obe strani za pisanje… na levi strani sem s konturo za risanje na steklo napisala verz. Ker je podlaga v barvi starega zlata in se na nekaterih mestih ni dalo dobro brati, sem se odločila, da črke obrobim s tankim črnim gel pisalom. To je črkam dalo še večji 3D učinek in sem bila z rezultatom zelo zadovoljna. Na desni strani sem napisala voščilo. Ker so črke manjše, nisem uporabila konture, pač pa sem se odločila za belo gel pisalo.

Sama sem zelo zadovoljna s končnim izdelkom. Še bolj pomembno pa je, da je bila tudi tašči čestitka zelo všeč ;).


Uporabljeno: listi akvarel bloka (Hofer), distress ink, barvni papir za trakce (Lidl), trši šeleshamer za osnovo čestitke (Lidl), izsekovalnik marjetica, razcepke, K&Company scrapbook papir, kontura za steklo, gel pisala, lepilo v spreju in lepilo "glue-dots"

Komentarji

Oseba Suzy sporoča …
Čudovita voščilnica!!Quiling ti je enkrato uspel. In še kombinacija z vsem ostalim...samoauuuu lahko rečem
Oseba Sonja sporoča …
Tole ti je pa noro dobro uspelo, kombinacija rožic in quilinga je super izpadla. Sem mislila, da si tudi čipkast trak sama delala :)
Čestitki se res vidi, da si vanjo dala sebe.
Kako si pa rožice delala? Super izgledajo, bi te kar malo kopirala, če bi znala :)
Oseba Alenka sporoča …
Res lepa super lepa čestitka, seveda je tašči všeč. se vidi , da si se zelo potrudila. Rožice so super. Tale trakec bi pa takoj imela.
Oseba Marija - Marička sporoča …
Hvala za vaše besede!
Sonja, sem dodala izdelavo rožice med postopke KLIKti kar kopiraj, ne bo nič narobe :)))
Oseba Tulpika sporoča …
Moram se tu pohvalit, Maricka. Voscilnica je res fantasticna, skoraj rahlo nadzemeljska in iz nje tako močno sevajo predanost in ucenje in ljubezen.

In se posebej toplo bi se ti rada vsaj v svojem imenu zahvalila tudi za dodano lekcijo za izdelavo marjetic. Pohvale vredno, da tako plemenito in nesebicno delis svoje znanje! Niso vsi taki, cetudi so jih polna usta o lastni "nesebicnosti".

Aja, kar se papirnega filigrana (quillinga) tice, se mi pa itak zdi, da obvladas v nulo, meni je to (se) bavbav :))))

LP, tulpika
Oseba Barbi sporoča …
Hudoooo, kako dobro tole izgleda! In da veš, tole je čist mojstrsko! Quilling je res odličen dodatek rožicam. Celota je pa resnično lepa. Vauuuu.

Le glej, da se še kdaj lotiš quillinga!

Fantastično, res. ;)
Oseba MarikaGabez sporoča …
O kakšna lepotica!!!!
Tole je prava mala mojstrovina, ki je zahtevala veliko potrpljenja in časa.
Oseba Šolanje na domu-Waldorf sporoča …
Vau!! Prav fantastična je! Taka vintage mi zgleda. Super! Ja, zarečeni kruh je pa že marsikdo pojedel, pa še ga bo. :) Tako pač je. Zato nikoli ne reci nikoli. :)
Lp, Nataša.
Oseba McCrafty /Klavdija sporoča …
Čudovita čestika, res si lepo skombinirala marjetice in quiling.
Oseba Vladka sporoča …
Prečudovita voščilnica! :)
Oseba Jana sporoča …
Ob pogledu na to voščilnico mi je dobesedno vzelo sapo. Koliko truda, predanosti in natančnosti je v njej - res neprecenljivo. Očitno ti je tašča zelo pri srcu. :)
Vse pohvale.
Oseba BojaMoja sporoča …
Tale kruh je bil pa dober :)))))
Oseba Anja sporoča …
Ti si nora, če misliš, da tebi to ne leži:))) Ko si mi zadnjič razlagala o tem, nisem čisto dobro vedela, kaj si imela v mislih. Res krasno ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki