Vse najboljše, draga Brigita!

Pred nekaj dnevi je praznovala rojstni dan Brigita in danes sva jo z dragim obiskala.
Brigita je moja v.d. svakinja in prijateljica. In ker je Brigita ena zelo fajn ženska, sem se odločila, da ji z mojim dragim podariva sadno torto. Sobota je bila zame delovni dan, vendar mi je kljub temu uspelo čas tako organizirati, da mi je uspelo narediti torto in čestiko brez kakšne panike ali nervoze glede časa.

Za čestitko sem izbrala motiv cvetja z obliko srčkastih cvetov; naj ji prinesejo čimveč ljubezni in prijateljstva! Ko sem se odločala o krasitvi torte, se mi je hitro porodila ideja, da bi sprobala quilling na torti. Ker je motiv na čestitki dokaj nezahteven, sem enakega uporabila tudi na torti. Sama sem zelo zadovoljna z rezultatom in verjamem, da bo še kdaj kakšna torta okrašena v tej tehniki :).

Kot sem že napisala, sem delala sadno torto. Za biskit sem uporabila klasičen - preprost recept, ki vedno uspe. Kremo sem naredila iz sladke smetane, mascarpone sira in vanilijevega pudinga, kuhanega v jagodnem kompotu. Seveda sem prej jagode odcedila in jih narezane dodala gotovi kremi. Za krasitev torte sem uporabila masso bianco, ki sem ji dodala živilske barve. Na koncu sem dodala še srebrne bombončke.

Pri čestitki sem uporabila motiv in postavitev iz knjige z vzorci za papirni filigran. Ker pa jaz ne bi bila jaz, sem morala vso zadevo malo narediti po svoje. Tako sem okroglo osnovo premazala z lepilom z obeh strani. Na hrbtno stran sem prilepila rižev papir. "Nitke" papirja sem s čopičem zavihala na prednjo stran kroga. Nato sem ves krog izdatno posula z bleščicami. Ko se je lepilo posušilo, sem odtresla višek bleščic, papirno osnovo pa polakirala s prosojnim lakom v spreju - tako naj bi bleščice ostale na svojem mestu (upam). Na to osnovo sem potem prilepila motiv. Tudi stranski del voščilnice sem oblepila z riževim papirjem, izrezala sem krog (malo večji od osnove z motivom) in ga s šivalnim strojem obšila. Dodala sem še darilni trak in nekaj okrasnih kamenčkov. Kot navadno, je tudi ta čestitka v XXL formatu, saj je velika kar 22 x 22 cm.

Draga Brigita! Vse najboljše še enkrat!

Komentarji

Oseba DidiArt sporoča …
čudovita tortica, čestitka...
Oseba Suzy sporoča …
A zdej že na torti quiling?
In oboje isto
Ti nisi resna :)
Oseba petrovka sporoča …
ma ne ga s..., še na torti quiling
(sori, to je bila moja prva misel)
tudi čestitka je super
Oseba McCrafty /Klavdija sporoča …
Hudo dobr! Kakšna nora ideja za torto, res mi je vešč.
Oseba Alenka sporoča …
Tudi jaz sem rekla, kaj še na torto je naredila kravžljanje in res!Uspelo ti je super delo. Tako čestitka kot torta sta mega!!!!
Oseba Sonja sporoča …
Oboje je super, res neverjetno. Saj ne morem verjet, da se spraviš delat iste rožice na torto in čestitko :)) Nora si.. ampak v dobrem smislu nora.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Kakšna ideja se ti je porodila tole s torto! In izpeljala si jo fenomenalno.
Všeč mi je tisto z riževim papirjem in obračanjem nitk nazaj.
Oseba Tanc sporoča …
Fantastično! Tako ideja kot izvedba!
Oseba Tanc sporoča …
Avtor je odstranil ta komentar.
Oseba BojaMoja sporoča …
Super kombinacija :))
Oseba Tiara sporoča …
Tole je pa super darilo in vse je tako lepo skombinirano.
Oseba Anja sporoča …
Saj ne vem, kaj mi je bolj všeč - torta ali vošlilnica. Mah oboje je fenomenalno krasno :)))
Oseba Šolanje na domu-Waldorf sporoča …
Super! Pa všeč mi je kako si skombinirala tortico in čestitko. Očitno ti ta quilling res leži. :)
Oseba Phoenix sporoča …
Obožavam Quilling.Ideja za tortu je super!!!Super su mi i torta i čestitka.
Lijep pozdrav
Phoenix
Oseba Anonimni sporoča …
Hvala za intiresny Blog

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki