Serija II: Zeleno in rdeče

za polno vrečo božične sreče :). Vsi smo veseli, če nam kdo zaželi sreče... z njo je povezano vse naše življenje; smo srečni, ko nam ne manjka materialnih dobrin, ko zadanemo kakšno nagrado, ko dobimo plačo... Ampak to je "površinska" - kratkotrajna sreča. Včasih se sploh ne zavedamo, kakšno srečo imamo dejansko v življenju. To, da se zjutraj prebudimo v nov dan, je največja sreča, ki smo je deležni; da lahko poslušamo petje ptic, šelestenje listov v gozdu, opazujemo oblake pri njihovi poti prek modrega neba.... Potem je tu še sreča, da smo bolj ali manj zdravi, pa da nas obkrožajo ljudje, ki jih imamo radi in seveda to, da smo ljubljeni!

Zelena in rdeča sta v naravi zelo povezani barvi; češnje, jabolka, jagode, maline... vsi ti okusni sadeži se nam smejejo in nas vabijo med zelene krošnje in grmičke. Drugače pa le zelo redko kombiniramo ti dve barvi - verjetno prav vsi malo čudno gledamo, če vidimo koga oblečenega v zelenih hlačah in rdečem puloverju :D

Ampak božični čas je čas teh dveh barv. Nikoli se nisem poglabljala, zakaj je temu tako... Mogoče zaradi zelenega dreveščka in rdečih bunkic? :))))) Morda zaradi bodike, ki jo srečujemo v božičnih dekoracijah? Ali pa morda zaradi tega, ker zelena barva simbolizira življenje, rdeča pa ogenj (toplino) in ljubezen ....

Za izdelavo teh voščilnic, ki jih je v seriji 12, sem ponovno uporabila servetke. Dodala sem še nestije, pentljice, papirnate rože, perlice, okrasne kamenčke, pa malo sem se poigrala z bleščicami.



Napovednik za naslednjič: Sneg je...

Vsem skupaj želim polno vrečo sreče - tiste taprave :)

Komentarji

Oseba Alenka sporoča …
Sreča je res največje bogastvo, pa v kakršni koli obliki.Hvala za zaželjeno srečo, vračam v še večji meri.
Kombinacija rdeče in zelene je zame nekako še vedno najlepša za božoč.Tvoje čestitke pa so fantastično skombinirane, res lepe!
Oseba Suzy sporoča …
Sreča,ja...srečo želim tudi tebi. Vsaj toliko sreče, kot sem je deležna jaz. In hvaležna, da vse to imam :)

Lepe oščilnice :)
Oseba Ivanjščica sporoča …
Zelo lepo si napisala, kaj je sreča (tista ta prava). Voščilnice so pa čudovite- čisto božičnih barv.
Oseba Vladuška sporoča …
To mi je tako všeč, da nas božični čas vedno znova spomni na to kaj je pomembno in kaj v resnici ni in kaj je sreča in kaj ni. Mislim da vsaj za ta čas gledamo na svet malo drugače, dokler nas spet ne potegne vase tok življenja. In te tvoje čestitke so mi naravnost fantastične. Prvič, ker itak obožujem to kombinacijo (na čestitki, ker tisto s hlačami in puloverjem bi bila res divja :-)), kot drugo pa so res krasno skombinirane in sestavljene.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Hvala za lepe želje, ki si jih poslala in naj bo sreča tvoj večni spremljevalec.
Rdeče in zeleno...ki te ljubim, bi lahko rekla za božične barve. Zelo so lepe.
Oseba Anja sporoča …
Če kdaj, sem se jaz prav gotovo letos naučila ceniti srečo, ki jo imam. Sem pa mnenja, da moraš za lastno srečo najprej poskrbeti sam. Zame pa je sreča tudi to, da znam osrečiti ljudi okoli sebe :)
Voščilnice so zelo lepe. In res je to, da zeleno in rdečo v bistvu res kombiniramo samo decembra :)
Oseba Marna sporoča …
Kako so lepe! Res lepa kombinacija.
Meni je tudi ta čas ekstra lep.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki