Sivka, hitrost in sedem dobrih stvari

Poznate DODO? Če še ne, naj vam povem, da je to ena fejst punca, ki ljubi vijolično barvo in seveda vse, kar je z vijolično povezano. In rada dela s sivko; verjetno nisem edina, ki se vedno spomnim na DODO, ko vidim grmiček sivke :). V njenem albumu se skriva pravi zaklad izdelkov iz tega grmička; od vrečk, deklic, povštrčkov, vse do butar iz lavande. Ko sem prvič videla te butare, je tudi pri meni sivka dobila posebno mesto.... in moja želja je bila, da enkrat poskusim narediti to čudo. Žal na našem koncu sivka ne raste "kot gobe po dežju", zato je šlo malo časa zraven, da sem uspela dobiti vejice cvetov. Zahvaljujem se Darji, ki mi je poslala za tri butarice vejic. Res, da je kar nekaj cvetov pri pošiljanju odpadlo, pa vejice - stebelca so bila malo pomečkana, saj se je naš poštar na vse pretege trudil obloženo kuverto stlačiti v poštni predal.
No, nastalo je tole:Ena je že dobila nove lastnike, dve pa še čakata na friziranje :). Za prvič sem kar zadovoljna z izgledom teh dišečih palčk.
Verjamem, da bom še naredila kakšno butarico, samo moram počakati, da m oj grmiček lavande zraste :).

Druga tretjina današnje objave je namenjena čestitki z avtomobilom. Sicer ne morem govoriti, da je avto na čestitki res hiter, vseeno pa sem dodala besedi HITI POČASI.... Namenjen je fantu, ki danes praznuje rojstni dan; vse najboljše Dejan! Ker mu bodo čestitko izročili njegova sestra Tina
in prijatelji, sem v sredino napisala verz ter pustila prostor, kjer se bodo podpisali vsi, ki bodo z Dejanom preživeli "njegov" dan.
Čestitka je izdelana v tehniki iris folding; zelo preprosta tehnika s čudovitim rezultatom. Seveda, če znaš izbrati prave barve, kar pa meni predstavlja večni problem :(.

Pa še zadnji del objave;
Alenka me je pofočkala, da povem 7 najljubših stvari. Na začetku sem mislila, da bo to kar zletelo "na papir", sedaj pa vidim, da o sebi ni tako preprosto govoriti. Sicer sem to izkušnjo že enkrat izkusila, ko smo morali na enem seminarju napisati tri (ja, samo tri) dobre stvari o sebi. Verjemite, da se mi je že pri drugi zalomilo......

Ok, bom poskušala; torej, kaj imam rada oz. kaj mi je ljubo:
1. moja družina (kot "mojo družino" si predstavljam svojo hčerko in mojega v.d. možeka ;) )
2. ožje sorodstvo (mama, oče (kmalu bo eno leto, odkar se je za vedno poslovil od nas :((() in sestra. Če sem prej pisala o v.d. možu, bom zdaj napisala, da v ta krog sodi tudi moja v.d. tašča :)
3. Svakinja in svak ter nečaki in nečakinje. Sem štejem tudi vse bivše nečake in nečakinje :)
4. dobra hrana; takšna, ki je dobra za oči in želodec.
5. poležavanje z mojim dragim na kavču... Uživam v tem, da leživa in si skupaj pogledava kakšen film.
6. seveda obožujem tudi vikende, ko lahko malo dlje ostanem v postelji in ne rabim že pred šesto vstati
in še 7. točka, ki pa seveda ni zato nič manj pomembna, četudi je zadnja v seznamu:
druženje z mojimi dragimi. Veselim se vsakega dneva, ki ga lahko preživim (čeprav včasih le nekaj minut) z mojimi najbližjimi...
Življenje tako kratko in predvsem nepredvidljivo, da enostavno moramo zgrabiti priložnost in preživimo dan, uro, nekaj minut z ljudmi, ki so nam ljubi, z ljudmi, ki zasedajo posebno mesto v našem srcu ... če ne gre drugače, jo pokličimo in ji zaželimo lep in prijazen dan...Saj veste: ...In če jutra več ne bo..."

Ker je večina blogeric že dobila "poziv" za razkritje svojih 7 najljubših, tega ne bom pošiljala naprej. Je pa dobro, da se vsi kdaj pa kdaj vprašamo, kaj je NAM ljubo in o tem razmislimo ;) .

Lepo se imejte in ne pozabite nase! :)

Komentarji

Oseba Jana sporoča …
Dišeče palčke so ti super uspele. Všeč mi je kako si jih okrasila.

Tudi čestitka z avtom mo je zelo všeč, že zelo dolgo nisem videla čestitk v IF tehniki. :)
Oseba Hali sporoča …
Uuuu butarice so res krasne...mhmhm mogoče poskusim drugo leto :-)
Oseba Darja Drakšič sporoča …
Super so ti uspele butarice, žal mi je, da se je druga "runda" prehitro posušila :(

Drugo leto pa jih dobiš več :)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki