nedelja, 05. julij 2009

Jubilej

Nekaj pisanj nazaj sem pokazala, kakšna vabila sem izdelala za omo in teto ob njunem jubileju. Oma je dopolnila 80 let, teta pa jih bo v kratkem 40. In danes smo se dobili, da skupaj proslavimo in preživimo dan. Srečanje smo začeli s Sv. mašo v cerkvi Sv. Elizabete v Slovenj Gradcu. Po obredu smo se zapeljali do bližnjenega gostišča, kjer nas je čakalo kosilo. Pred kosilom smo seveda pretočili kar nekaj solz...nekaj jih je bilo ob voščilih, druge pa so "tekle" ob smehu, ko smo poslušali o smešnih in navihanih dogodkih iz omine mladosti. :) Smo danes ugotovili, da smo res"žlahta", saj smo si vsi brisali oči :))))

Moj prispevek k praznovanju - srečanju ni bilo samo izdelovanje vabil ter sama udeležba na srečanju, pač pa sem bila zadolžena tudi za izdelavo torte; pravzaprav dveh tort, saj nas je bilo okoli 60 povabljenih.

Naredila sem eno sadno in eno čokoladno. Biskvit za sadno torto sem delala kar po preizkušenem receptu, ki nikoli ne zataji. Pravzaprav je to recept, po katerem me je mama naučila pečti že kot najstnico.

Za biskvit potrebujemo:
6 rumenjakov
36 dag sladkorja
1 vanilij sladkor
12 žlic tople vode
vse to penasto zmešamo in dodamo:
36 dag gladke moke,
sneg 6 beljakov in
1 pecilni prašek .

Ker sem delala veliko torto (v oglatem pekaču iz pečice), sem vzela dvojne količine.

Torta je polnjena z vloženimi breskvami in jogurtovo kremo. Za to kremo vzamem vedno vanilijev jogurt.


Za čokoladno torto sem pa uporabila recept, ki ga ima na svojem blogu objavljenega Hali. Ker je tudi ta torta pečena v velikem pekaču, sem uporabila dvojne količine za biskvit in trojne za kremo. Žal je bil kljub temu biskvit prenizek in sem zmešala še enega po receptu za nutela torto.

Obe torti sta "oblečeni" v massa bianco, pa tudi okraski so iz te mase ter pobarvani z jedilnimi barvami.
Naredila sem pa tudi voščilnico. Ja, spet quilling! Joj, ko mi postaja všeč to zvijanje papirja! :))))
Vzorec sem našla tukaj. Je pa ta čestitka kar velika, saj v premeru meri okoli 20 cm.Ker so se mi trakci, ki predstavljajo pecelj cveta med samim lepljenjem premikali, je na papirju nastala nezaželjena sled lepila. Sem že mislila, da bom morala začeti znova, pa mi je padla ideja in sem ves papir, na katerem je cvet, premazala s prozornim gelom z bleščicami in tako elegantno rešila nezgodo - pa še bolj svečano zgleda :).

Še notranjost:
Ker sta slavljenki dobili za darilo denar, smo ga "spakirali" v žepek na zadnji strani voščilnice:
Kaj sem za vse to porabila, ne bom pisala... je pa bilo kar nekaj jajc, moke in sladkorja... pa seveda čokolade in bele mase :). Kar nekaj trakov za quilling, lepila in dekorativnega papirja in pol tube bleščic. In veliko ur dela in poln žakelj dobre volje :)

10 komentarjev:

Tulpika pravi ...

Mmmmmmmmmmmljask! :) Kar sline se mi cedijo ob tejle objavi, kako so morale biti torte sele dobre, ko ze zgledajo superca :) Pa tudi pri voscilnica je 1 a. Res ti gre odlicno izpod rok papirni filigran in cakam novih umetnij! :)))
LP, Tulpika

Alenka pravi ...

Ti pa res znaš pripraviti"fešte". Torti sta fantastični, čestitka pa je res, res zelo lepa. Zvijanje papirja ti res leži.Bravo!!!!

MarikaGabez pravi ...

O Bog!!! ....samo gledam, se čudim in občudujem.
Torti sta pravi krasotici in voščilnica prekrasna. Res ti leži ta tehnika.

DIDI pravi ...

oooo... počak da zaprem usta... saj ne vem kje se mi je najprej oko ustavil, ja seveda na torticah... čudoviti sta.. vse občudovanje tudi v tej tehniki si superca.. 1a in še črtica je zraven.. pa čestitka mi je tud ful všeč... lp

Suzy pravi ...

Mmmm. Lepo. Od tort do voščilnice. Tisto jogurtovo kremo pa bom najbrž preizkusila. Mi izgleda fajn.

Jana pravi ...

Nimam drugih besed, kot WAAAAAW!

Suzi pravi ...

Wau, tortice zgledjo naravnost slastno, pa tako lepo dekorirane. Okraske si delala z kalupi?

Marija - Marička pravi ...

Suzi, okraski so delani s kalupi - tistimi prozornimi.

DODO pravi ...

Je pa res v vse vloženega veliko dela in to z obilo dobre volje.
Ti prideš na fešte kot dobra vila z polno vrečo lepih stvari.

BojaMoja pravi ...

Glede na to, da si vedno dobre volje, sem prepričana, da je bil tist žakelj ogromen :)))

Si pa ratala pravi multipraktik - od torte, pa do čestitke. Prima :)

Related Posts with Thumbnails