ko sladkor pade

Se vam je že zgodilo kdaj, da imate neustavljivo željo po sladkem? Ne? Nikoli?  He, he... pri meni se to pogosto dogaja. Je pa padec sladkorja povezan z tistimi "ko se ti za nič ni" dnevi. In danes je bil pri meni takšen dan. Čeprav je zunaj sijal topel sonček in me vabil v naravo, sem se odločila, da bi pa raje nekaj spekla. Pa še moj dragi se danes vrne s službene poti. Ok, sem si rekla, bom pa pekla. Receptov imam malo morje; preizkušenih in nepreizkušenih... ampak, jaz bi raje kaj  povsem novega...
Že zadnjič mi je moja soseda Barbara delala lušte z mandeljnovimi rezinami (samo v besedi)- so menda zelo dobre, pa še nič komplicirane za narediti. In včasih jih je menda kar pogosto pekla.... zdaj pa nič več :(. No, prav.... bomo pa danes mandeljnove rezine delali :). Namesto, da bi mi recept prepisala, mi je kar njen zvezek z recepti posodila.  In potem sem listala in listala... pa našla še kokosovo rulado in "bele" kekse. Saj veste, beli keksi so tisti v sladkor v prahu povaljani žepki, polnjeni z marmelado ali pustidomišlijiprosto pot nadevom... In tako se je sončna nedelja spremenila v slaščičarso nedeljo.  Takole pa zgleda rezultat:

- najprej so mandeljnove rezine,
- potem so beli keksi z marmeladnim nadevom,
- pa kokosova rulada in še
- beli keksi z orehovim nadevom, okrašeni s čokolado.




Tole je pa rezultat "nabiranja" gobic, ki sem jih pekla nedolgo nazaj. Sem jih naštela nekaj čez 130... so bili pici-mici majhni... ampak zelooooo dobri :)







Želim vam sladek preostanek nedelje!

Komentarji

Oseba Tanja E. sporoča …
Uau ti si pa mojstrica peke, slika kar vabi... Kako so gobice lušne, najlepši je svetel jurček v sredini, čisto za zmazat...Mnjami :-))
Oseba Andreja sporoča …
Mmmm kakšne sladkosti .-))
Oseba Alenka sporoča …
Tako se tudi jaz tolažim v dnevih "ko se mi še živet ne da". Bi mi pasalo malo tvojih dobrot. Imam že cel vikend tak, da je cuker v 3. kleti.
Oseba Sonja sporoča …
Ojeeeej, zdaj, ko vidim tole tvojo objavo, mi je pa res cuker padel tja do podtalnice :))))) Lačnaaaa.. oz. ne, bolj pravilno: rabiiiiim cukeeeeeeeer :)))))
Hudo zgleda tole, vse po vrsti :) Maksimalno pridna si.
Oseba Marna sporoča …
meni je zdaj cuker pado! Ko vsaj ne bi bila na dieti, bi požrla tak cel krožnik!!!
Yummi!!! :)
Pridna pekarica.
Oseba Vladuška sporoča …
O vau kakšne dobrote. Ko pa se ti spraviš k pečenju pa to ni kar tako, celi pladenj različnih dobrot.
Oseba DidiArt sporoča …
o tud pri peki nimaš mere, kako zgleda vse slastno, a gobice so najbolj simpatične, kako lepo, da si jih ujela v objektiv za nas...
Oseba MarikaGabez sporoča …
O hudo!!!!

Kako bi jaz sedajle kaj od tega pojedla. Mi je tud padel cukr.
Oseba Hali sporoča …
Mhmhmh ja, včeraj je bil definitivno sladek dan!Prav slastno zgleda tale pladenj!
Oseba Biljana sporoča …
aaaaaaaaaaaaaa, a ti ne veš, da jaz hujšam?????? sline se mi cedijo....kako pa to mora bit dobro........mmmmmmmmmm
Oseba flo sporoča …
no men je pa zdele cukr padu :-( čez enkran pa tole ne gre v želodec a????

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Afrika