Jubilej - drugič

Včeraj sem bila spet na mini fešti. Sodelavka je praznovala jubilej - kateri, se menda za žensko ne pove ;)
V ožjem krogu sodelavk/prijateljic smo bile povabljene na kosilo oz. bolje rečeno na prijetno preživet popoldan; popoldan poln smeha, veselja in solz - seveda solz od smeha :))))).
V ta namen sem naredila šopek iz bombonov in lizalk. Postopek izdelave šopka sem objavila tukaj.
Seveda je primerno, da dobi slavljenka tudi voščilnico.
Spet sem se igrala s papirnim filigranom - quillingom. Žal sem narobe skombinirala barve. Sem prepričana, da bi bil izdelek dosti lepši, če bi bila gospodična s parasolom sestavljena v več odtenkih ene barve, vendar je tako, da moja skromna zbirka trakcev ne premore okoli 150 trakcev ene barve v različnih odtenkih :(. Kakorkoli že, odločila sem se, da gospodično oblečem v odtenke roza in vijolične barve. Parasol sem namenoma naredila v drugačnih - svetlejših barvnih odtenkih, pravtako sem se odločila, da naredim obrobe na ovratniku in rokavih bele.
Ko je bila gospodična sestavljena, nisem bila preveč zadovoljna, vendar sem se odločila, da jo vseeno poskušam spraviti na čestitko. Dodala sem čipkast trak, sestavila ozadje, dodala še vijoličen trak za zavezovanje in stranski okras. No, sedaj pa mi je kar všeč... je res, da velikokrat ozadje dopolnjuje sam motiv.
Sodelavki smo podarile tudi darilne bone za sprostitev v bližnjih termah. Le te smo skrile v kuverto na notranji strani voščilnice. Na desni strani pa je napisanih nekaj besed iz njenega življenja in seveda naše voščilo.Pa še kompletno darilo na skupni sliki

Marta, še enkrat vse najboljše in hvala za prijetno preživet popoldan!

Uporabljeno (za voščilnico): papirni trakci 3 mm v različnih barvah, lepilo, dizajnerski papir K&Co., svileni in čipkasti traki, darilni papir, lepenka za osnovo voščilnice.
Orodje: pripomoček za zvijanje papirnatih trakcev,šablona za oblikovanje trakcev, luknjač.

Komentarji

Oseba Nataša sporoča …
Zelo zelo lepo. Šopek in gospodična - oboje je pri meni še na seznamu, kaj še moram poskusit izdelat, tebi pa zadeve krasno uspevajo!
Oseba Jana sporoča …
Meni je ta mična gospodična zelo všeč. Verjetno bi bila prav tako lepa, če bi bila v drugih barvah, ampak tudi takšna kot je je krasna.
Oseba Sonja sporoča …
Saj sploh ne vem, kako komentirat :) Meni je tole zvijanje papirčkov čista znanstvena fantastika, tebi pa uspevajo super izdelki. Res lepo darilo v kompletu :)
Oseba Marija - Marička sporoča …
O, lej jo... že nazaj z dopusta?
Oseba Sonja sporoča …
Že, že :) in zdaj se počasi prebijam skozi bloge :)
Oseba Alenka sporoča …
Tale gospodičnica je pa res mična, lepo narejena, res si mojstrica!!!
Oseba MA-MI sporoča …
Ooo, krasna je. Si za gospodično uporabila šablono ali si jo sama izoblikovala? S to tehniko izdelki zgledajo tako prefinjeni ... bi blo za poizkusit. Torej, kupi se trakce, šablone?! Bi trakce lahko izrezala sama?
Oseba Sonja sporoča …
Ma-mi, trakce lahko kupiš ali pa jih sama narežeš s strojčkom za uničevanje dokumentov. Samo enostaven mora biti, ki reže samo po eni liniji :)Brez cikcaka ali počez rezov.
Oseba Vladka sporoča …
Uau, kako darilo! Prekrasno je Marička!
Oseba Marija - Marička sporoča …
Hvala, punce!
Ma-mi, je že Sonja odgovorila (Sonja, hvala! :D).
Na začetku, pri prvih poizkusih sem rezala trakce z uničevalcem dokumentov, sedaj pa trakce kupim že narezane. Sem brala enkrat, da je veliko boljše delati s kupljenimi, pa nisem verjela.... dokler nisem preizkusila. Res se samo delo in pa seveda končni izdelki ne morejo primerjati...
Za oblikovanje motiva najdeš na netu kar nekaj brezplačnih vzorcev... malo pa uporabiš domišlijo. Šablono imam za oblikovanje trakcev (da so krogci enakega premera). In pa seveda pripomoček za navijanje papirja. Tukaj je opis pripomočkov http://marsanmarsan.blogspot.com/search/label/pripomo%C4%8Dki
Pa obvezen pripomoček je še pinceta :)
Ti pa svetujem, da se lotiš tega, saj nikakor ni takšen bav-bav kot zgleda na prvi pogled ;)
Oseba McCrafty /Klavdija sporoča …
Gave gor ali dol,meni je čestitka fantastična, šopek pa ne zaostaja veliko.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki