torek, 05. februar 2013

generalka uspela

Že kar nekaj let je verjetno minilo od kar sem se lotila peke oz. cvrtja domačih krofov. Ker je v preteklih dneh hčerka preizkušala nek recept in z rezultatom nikakor ni bila zadovoljna, sva danes skupaj ponovili vajo. Seveda je bilo potrebno najprej najti pravi recept. Že na prvo branje me je pritegnil recept, ki sem ga našla na portalu ringaraja, uporabnice kind lady . Pri receptih za krofe se držim "modrosti", da preveč jajc in sladkorja naredi težko testo, zato mi je bil zgornji recept takoj všeč. Ker sem si pred čadom kupila tudi vbodni termometer,je tudi cvrtje potekalo brez težav. Iz 1 kg moke sva naredili 22 krofov; nekaj z marmelado, nekaj z vanilijevo kremo in s čokolado. Pa še slika "za poizkušnjo".





Ne smem pa pozabiti tudi na torto, ki sem jo naredila med vikendom.








2 komentarja:

Alexandra G.D. pravi ...

Ooo.. krofi.
Meni pa vedno ratajo taki gorenjski z veliko luknjo, kakor da bi odstopila zgornja plast testa. Jih bo treba še malo povaditi.

Komaj čakam pust in krofe.

Anonimni pravi ...

joj, kakšne gušte si mi zdajle naredila, ko gledam tele slastne krofe! kranso izgledajo, najbrž so tudi njamčiiiiiiiii
lp
iris

Related Posts with Thumbnails