Oblačenje pirhov


Že pred leti (verjetno bo tega okoli 10 let) me je prodajalka v naši papirnici naučila, kako se oblačijo pirhi. Gre seveda za stiropor jajčke, ki jih oblečemo v blago. Postopek je sila preprost. Na stiropor jajčko si skiciramo like - geometrijske oblike in po črtah zarežemo s skalpelom približno 1/2 cm globoko. Pazimo, da ne prerežemo ali odlomimo jajčke. Nato si narežemo koščke blaga (najboljše je jersey, ker je raztegljivo), ki naj bodo malenkost večji, kot so liki na jajčki. Posamezne koščke blaga polagamo na like in jih s hrbtno stranjo skalpela potlačimo v zareze. Dodamo okraske, trakec, aplikacije, kakšno barvno perje, ki jih pritrdimo z bucikami in jajčka je gotova. :)

Čisto preprosto, ne? :)

Komentarji

Oseba Mojca sporoča …
preprosto? nisem prepričana... prepričana pa sem, da so krasniiiii!
Oseba MarikaGabez sporoča …
Se kar strinjam z Mojco.
Oseba Alenka sporoča …
Sej se mi je zdelo, da je tako preprosto-AAAAAAAA ???? To boš morala enkrat pokazat v živo.
Zelo lepa oblečena jajčka imaš!Joj kolk se to smešno sliši:):):)
Oseba Anonimni sporoča …
bravo, Marička, to je pa kar velik podvig. A punce v naši papirnici, praviš? Ja, Jožica in Zlatka in..... so bile za vse vse vrste ustvarjanja. Danes pa še materiala nimajo.
Oseba Marija - Marička sporoča …
Dekleta, hvala!

Bom ob priliki malo pofotkala postopek in boste videle, da ni bav-bav! :)

Anonimni, se poznava? Glede na to, da si tudi ti zahajal-a v našo papirnico... Jožica in Zlatka sta bili z dušo za prodajnim pultom! Sta znali navdušiti še tako neustvarjalnega človeka, da je začel z ustvarjanjem... Danes pa ne samo, da ni materiala... niti osnovnega asortimana papirnic ni več :((((
Oseba gordy sporoča …
Čudovita jajčka!
S to tehniko smo jih sicer oblačili zadnjič v vrtcu, ko me je par mamic nahecalo, če pokažem kakšno malo drugačno jajčko, a smo ostali pri preprostih zarezah... Tele okrogline so pa preprosto čarobne!
Oseba Vladuška sporoča …
Se mi zdi fantastično, da si se to naučila od prodajalke v papirnici. Takih ne delajo več :-). Kar si povedala se sicer res zdi preprosto, ampak če se zamislim same izdelave, pa nisem več prepričana. Bi morala res enkrat poskusit, ker se mi zdi precej zanimiva zadeva.
Oseba marjeta1953 sporoča …
jah, Marička, obe sva Radeljčanki in obe sva obiskovali isto papirnico. Oh, bili so časi .... škoda, da so se spremenili na slabše. Kje pa se ti zdaj oskrbuješ s potrebnimi materiali?
Pa ne tistimi za torte, ki so tudi enkratne.
Oseba McCrafty /Klavdija sporoča …
Krasni pirhi!
Oseba BojaMoja sporoča …
to pa bo pisana velika noč :))
Oseba DidiArt sporoča …
o zdaj vem zakaj ni nič glasu od tebe.. ni časa.. poglej poglej kake lepote so spet tukaj.. čudovito.. lp

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki