Naporen teden

Se mi zdi, da včasih ni ne konca ne kraja z obveznostmi in delom. V službi itak gužva, doma pa tudi. Moj dragi je že sedem tednov v bolniški zaradi zloma gležnja. Na začetku sem ga vozila na Ptuj vsak drugi teden, zdaj sva pa spodaj kar vsak vikend - ima ob ponedeljkih preglede in greva raje kar v nedeljo dol, da se v ponedeljek ne gužvava po cesti :). Še dobro, da imava kje prespati, za kar se Sandijevi družini iz srca zahvaljujem. Upam, da se bom lahko kdaj oddolžila za te usluge. Tako sva sedaj vsako nedeljo in vsak ponedeljek abonirana s polnim penzionom :)))) No, ja... pa v teh tednih sem že kar nabrala kilometrine za volanom. Sem se morala sprijazniti s tem, da sedaj nisem kopilot ampak glavni pilot :).
Ker me del vikenda ni doma, vsa opravila nekako stlačim v popoldanske (ali bolje rečeno v večerne) ure med tednom in seveda v sobotni dan. Se mi zdi, da ne počnem več drugega kot kuhanje, pomivanje, kuhanje, pomivanje... za presekat je kakšen stroj perila za obesit in potem cunjice polikat... Še dobro, da sem zadnjič kupila likalno postajo, da gre likanje mal hitreje...
Ampak ta teden (in del prejšnjega) ni bil namenjen le službi in gospodinjskim opravilom. Uspelo mi je narediti (dokončati) enega lovilčka sanj, tri quilling voščilnice, eno voščilnico s polikanimi servetkami, pa še meni novo tehniko sem preizkušala - tea bag. Sem že velikokrat občudovala tole zlaganje papirčkov in sedaj sem se (končno) tega lotila tudi sama. In sedaj postavljam svoje izdelke na ogled:

Lovilček sanj:


Ena quilling voščilnica za 90 let. Motiv in postavitev sem našla na čudovitem blogu Appel Quilling Garden :
Dve preprosti quilling voščilnici ob rojstvu deklice Tije:

Pa še ena servetkana za Tijo:

In še zame nova tehnika.... printanje, rezanje, zlaganje, lepljenje in kombiniranje papirčkov; Tea bag folding:




Takole, zdaj si grem še umit lase, potem pa v avto in spet na pot proti Ptuju :)
Prijetno nedeljo vsem skupaj!

Komentarji

Oseba Alenka sporoča …
Pa ti nisi normalna.Toliko lepot na kupu, pa še toliko dodatnega dela in bolnik pri hiši. Kaj ješ, da ti uspeva?Ali bolje kdaj ješ:):):)?
Oseba Goga sporoča …
Iiiiiiiiii,lovilček sanj,ekrat,enkrat si ga bom nardila za v avto.Je pa vse pokazano zelo lepo,pa še pridna si ,ker skrbiš za bolnika.(Bolan moški,velik otrok)
Oseba Lidija sporoča …
kam si pa škratke skrila, so ti mal pomagal, priznaj
Oseba Mojca sporoča …
kolko tega! samo občudujem te lahko, kako ti rata ob vsem še ustvarjat... nedvomno pa ob tem najbolj uživaš. se vidi po rezultatih:)
Oseba MarikaGabez sporoča …
Resnično si hiperaktivna.
Le kako zmoreš vse to?
Me pa veseli, da si se lotila tudi tea bag tehnike. Jaz sem jo kar malo na stran postavila. Zelo lepo si jih vkomponirala v celoto.
Oseba Maja sporoča …
Vse to si končala v enem tednu, poleg vse gužve, ki jo opisuješ? Faca, ni kaj!!
Tvoj quilling vedno občudujem , tea bag folding pa mi je španska vas!
Oseba Marija - Marička sporoča …
Alenka, jem, seveda jem... bog ne daj, da izgubim kakšen težko prigaran kilogram :-P

Lili, glede moških bolnikov se povsem strinjam... kot velik otrok :) - pa mi ni težko.... včasih ne skočim takoj, ko si kaj zaželi, se pa trudim, da mu želje izpolnim...

Lidija, ni nič škratkov, pa bi mi kakšen prišel prav. Pa ne pri ustvarjanju, ampak, da bi mi ponoči malo stanovanje pospravili... ker za pospravljanje mi pa res zmanjka energije :(. Zanimivo, kako znamo energijo usmerit na pravo mesto, ne?! :-P

Mojca-mka, to me sprošča... saj če bi delala pod prisilo, bi verjetno vse skupaj pobasala v vrečo za smeti.

Marika, prav pri tebi sem občudovala te čajne vrečkice in so se mi vedno zdele "preveč drobnih delov za zlagat". Ampak... sem se enostavno morala preizkusiti tudi v tej tehniki.

Maja, je treba probat, pa boš videla, da ni nič "španskega" v tem zlaganju :))))

Drugače pa, dekleta, mi prav prija prebrati vaše komentarje... mi dajo energije za naprej! Hvala vam!
Oseba BojaMoja sporoča …
:) luštkan lovilček, ni kaj :)) pa da o vseh čestitkah ne govorim :)

S. pa čimprejšnje okrevanje, pa da bo upošteval fizioterapevta pri razmigavanju, pa še ti ga spodbujaj.
Oseba Marija - Marička sporoča …
BojaMoja, brez skrbi. Ga bom vzpodbujala - se ni za hecat, da bi imel trajne posledice :(
Itak že sedaj vsak dan razgibavava nogo v slani kopeli ...
Oseba Anonimni sporoča …
dodelano do potankosti!
res si prava mojstrica!!!
lp
iris
Oseba DidiArt sporoča …
ajej, kdo pravi, da nima časa .. ti ga najdeš vmes, med vsemi opravili, čudovito je vse po vrsti, pa toliko različnih stvari si scoprala .. krasna si.. lp

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki