Mešana solata; palčki malčki, vabila z vrtnico, orhideja in jagode

Ja, včasih je moje življenje kot mešana solata; sladko kisla. Priznam, da mi je ta okus tudi v hrani zelo všeč. Zelo rada imam vložene mlade koruzne storžke, prav tako rada sežem po vloženi pečeni papriki, tudi kislim kumaricam s sladkorjem se ne odrečem, pa tudi sladko - kisli omaki za čez riž ne....

No, kislega je danes v tej objavi bolj malo... vsaj upam, da se ne bo komu, ob pogledu na današnjo objavo, skremžil obraz :))))

Začenjam s "palčki-malčki". Voščilnica je narejena za swap, ki ga je organizirala mravljica72 . Voščilnice s palčki-malčki smo si sodelujoče izmenjale na srečanju otočka. Kot vedno, sem na srečanju zeloooo uživala. Ob tej priložnosti naj se zahvalim še mojemu dragemu v.d. možeku Sandiju, ki me tako nesebično "dostavi" na srečanje, me potem čaka celo popoldne in me potem še celo pot nazaj domov posluša, kaj smo ustvarjale, kaj čvekale, čemu smejale... Moj dragi, hvala ti!

Voščilnica je narejena iz barvnega kartona, na karton sem prilepila podlago, ki sem jo natisnila iz nevemkatere strani, kvadratki 2,5 cm so izrezani iz embosiranega papirja, vsak kvadratek pa sem dodatno "okrasila" z ročno izdelanim cvetom. Dodala sem še trakec iz rumene jute ter še en ročno izdelan papirnati cvet.
Seveda sem palčke malčke spakirala v ustrezno narejeno kuverto.

Naslednja sestavina v tej solati so vabila; delala sem jih za omo in teto, ki v kratkem praznujeta jubilej; oma 80 let in teta 40 let. Naredila sem 20 vabil.

Za izdelavo sem uporabila papir marmoriranega videza, teže 170 g/m2. Delala sem po navodilih splitcoaststampers , ki mi vsako sredo pošljejo na moj mail kakšen tutorial. Kot dekoracijo sem uporabila lep čipkast papirnati trakec, ki mi ga je priskrbela prijazna otočanka keti. Keti, še enkrat najlepša hvala!
Dodala sem tudi papirnate vrtnice, seveda narejene doma...

Mešani solati postopoma dodam orhideje.... Cvet za cvetom.
Voščilnica je bila narejena posebej za Tonija. Zakaj orhideje? Ker sva mu s Sandijem dala za darilo orhidejo in sem želela, da bi bila tudi čestitka na temo orhidej... Čestitka ni nič posebnega - nekaj papirnatih trakcev, zvitih in oblikovanih, nato zlepljenih skupaj na embosirano podlago, vse to pa nalepljeno na lepenko, ki jo uporabljamo za paspartuje pri slikah.... dodala sem še malo zelenega trakca z belimi pikami za kontrast in to je to. OK, mogoče je samo toliko posebna, ker je velika 19 x 19 cm... ni ravno majhna, no. :)))))))

Da končam z mešanjem te solate.... včeraj, ko smo bili na pikniku pri Toniju, smo se po zelo dobrih in okusnih mesnih dobrotah, posladkali z jagodno pito. Pito (ali kakorkoli se temu pecivu sploh reče) je pripravila Sandijeva mama. Govorim o pecivu, pri katerem so na umešanem biskvitu naložene sveže jagode, vse skupaj pa je prelito s prelivom za torte. Vam povem, da je bila pita desert tako za oči kot tudi za naše želodčke! Na vsak kos smo dodali še žlico stepene smetane in njamiiiiiiii (ob takšni hrani še pomislim ne na kalorije-bi bil prevelik greh!!!!). In ker sem dobila škatlo svežih jagod za domov, sem se danes tudi sama pomerila v pripravi tega peciva.
Prvi vtis? Niti približno ni tako lepo, kot to naredi tašča-njena pita zgleda kot bi bila naslikana-kot iz kataloga. Kakšen je okus, nimam pojma, ker se še hladi.... Verjetno bo zdaj, ko končujem to mešanje solate, že dovolj hladno, da lahko poskusimo, kaj mi je uspelo nacumprati. Ja, pa brez smetane jo bova morala pojesti, saj sem pozabila, da je nimam nič doma.
Še slikica moje "umetnije!

Tako, to je to... mešana solata, sestavljena iz malo tega, malo onega. Naj vam tekne! :)

Komentarji

Oseba Barbi sporoča …
Super solata! In tiste orhideje SO posebne. Morda si res dodala le zvite papirčke, ampak kako mojstrsko so zviti!!! Quilling je res prava tehnika zate!

Pa tale jagodna poslastica tudi odlično izgleda! Njam njam.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Dobro solato si zmešala.
Takšno prijetno za dušo in lepo za oko.
Vabila so prečudovita (mi je všeč, ker so tako zelo umirjeno elegantna) in tale orhideja je prav lepa.
Oseba Helena sporoča …
Mmmmm, kako paše tale solata :) Okusna, pa še prekrasna za pogledati.
Čestitke oz. vabila so spedenana v nulo.
Pa zelo dobrega v.d. možeka imaš!
Oseba Alenka sporoča …
Solata za prave sladokusce. Orhideje na čestitki so super lepe, tako natančneo narejene.Palčke sem že občudovala na srečanju- bravo. Vabila so pa fantastično lepa. Res se potrudiš in narediš vse v nulo dobro.
O sladici ne izgubljam besed ,ker imam polna usta sline in bi si zmočila tipkovnico:):):)
Oseba Jana sporoča …
Ti pa res znaš zmešati eno dobro solato! Čestitke so mi vse zelo všeč. Vse so že prave male umetnije.
Oseba Sonja sporoča …
Tole pa je super mešana solata, so mi všeč prav vse sestavine. Malčki palčki so nekaj čisto posebnega, tvojega. Pa vabilca.. Pita pa prav super zgleda, pa čeprav brez smetane :) Verjamem, da je dobra.
Oseba Suzy sporoča …
Mešana solata ni nujno sladko kisla. :) Enkratne stvari si "proizvedla"
Oseba McCrafty /Klavdija sporoča …
Praviš, da orhideja ni posebna ?...meni se pa močno dopade :)
Oseba Vladka sporoča …
Krasna mešana solata! Vabila so mi zelo všeč, tudi čestitka za swap je ful lušna! :)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Afrika