petek, 29. maj 2009

Dve čestitki in nov pripomoček

Zamujam… in sicer za cel teden. Teta Mira (tista, ki ima čudovite cvetlične grede) me je prosila, da ji naredim čestitko za 50 let – za njenega svaka. Motiv in izgled čestitke je prepustila meni. Ker sem trenutno »padla« v papirnati filigran (quilling), sem se najprej poigrala z oranžno. Se mi zdi, da je oranžna barva primerna za moške; mogoče zato, ker je tudi moj oče imel zelo rad oranžno barvo.

Za motiv sem uporabila barvni papir (80g/m2), razrezan na trakce. Kot podlogo sem uporabila akvarel papir, ki sem ga prebarvala s pearl vodenkami. Svilen trak pa je iz bližnje cvetličarne.

Ko sem imela čestitko skoraj dokončano, sem iz telefonskega pogovora s teto ugotovila, da bi ona, glede na to, da gre za čestitko moškemu, raje imela kaj v vezi z grozdjem…. Pa sem se lotila še ene »grozdne«. Za papirni filigran ni bilo dovolj časa, zato sem se odločila, da naredim eno v 3D tehniki.

Motiv sem si že pred veeeliko časa snela z neta. 3D predlogo je izdelala Lynn Morgan po slikovni predlogi Penny Parker . Motiv sem natisnila na foto papir. Posamezne sličice so prilepljene z 3 D trakom. Tudi pri tej čestitki sem uporabila svilen trakec in bližnje cvetličarne.

V četrtek sem ji nesla obe in ji dala izbiro. Imela sem občutek, da ji je bilo malo žal, da je izrazila željo po grozdju, pa vendar se je potem kljub vsemu odločila za vijolično. In oranžna je ostala doma… pa se nič ne sekiram, saj v nedeljo dve ženski, ki ju imam zelo rada, praznujeta godovni dan; to sta mama in tašča. Ta bo šla verjetno k mami, saj je dobila tašča čestitko v tej tehniki že za rojstni dan, pa se ne bi rada ponavljala - ali pa se tudi bom, saj sem si za lažje delo kupila podlogo s krogci….


Tako, zdaj pa bežim delati naprej…. Do večera moram še dokončati 20 vabil (zato sem si danes tudi vzela prost dan v službi). O teh vabilih pa drugič :)


Uporabljeno: barvni papirnati trakci, akvarel papir, barvni karton, lepilo v spreju, montažni dvostranski lepilni trak, šablone nestabilitties, cuttlebug, svileni trak, razcepke, foto papir.


Uživajte v sončku!


10 komentarjev:

BojaMoja pravi ...

:)sploh ne dvomim, da teti in njenem svaku čestitka ne bi bila všeč :)

Suzy pravi ...

Tudi jaz bi se težko odločila katera je bolj primerna. Obe sta lepi.

Alenka pravi ...

Lepi čestitki, čeprav je tudi meni bolj všeč vijola. Za kaj pa imaš tole novo igračko? povej , mogoče pa jaz tudi rabim:):):)

MarikaGabez pravi ...

Lepo.
Vendar bi tudi jaz verjetno izbrala drugo. Kot moški, seveda.

Alenka krogi so pa mislim da za pomoć pri quillingu.

Alenka pravi ...

Hvala Marika, potem pa jaz to ne rabim, ker to mi pa ne gre(še:):):):))

Marija - Marička pravi ...

Ja, Alenka... Kot je Marika povedala; to je pripomoček, s katerim lahko pri quillingu delaš krogce papirja enako velike. Pa še bolj trdni so, saj jih, ko jih imaš "na svojih mestih" malo posprejaš z lakom za lase in tako lepo obdržijo svojo obliko.

DIDI pravi ...

o krasno je vse... ja to čudo od pripomočka pa mi ni jasno kako uporabljaš.. boš pa še pokazala a ne.. lep pozdravček

Marija - Marička pravi ...

DIDI, obljubim, da bom pokazala, za kaj služi to čudo...enkrat, ko bom imela čas in bom vse poslikala :)

Rastlinica pravi ...

Men je pa ta vijolična res všeč! Super barve!!

Anonimni pravi ...

Very good information. Lucky me I came across your blog by chance (stumbleupon).
I have saved as a favorite for later!

My weblog no contract atlanta seo company

Related Posts with Thumbnails