četrtek, 06. september 2012

Kdor čaka.... DOČAKA!

Ne bom pisala o tem, kako čas beži; vsi vemo, da je brez pomena... čas gre svojo pot, na nas pa je ali ga izkoristimo ali pa samo debatiramo o tem, kako bi ga lahko izkoristili, pa ga nismo. Bla, bla, bla.... Bom raje pisala o bolj veseli temi; o rojstvu :)

Kdor pozna mojo malenkost in mojo boljšo polovico ve, da sva vedno govorila, da bi želela povečati najino družino še za enega člana (sem štejem tudi svojo hčerko iz prvega zakona, ki je tudi kar naprej "težila", da bi rada bratca ali sestrico). Verjetno naju ni nihče resno jemal, saj sem sama ta teden dopolnila 40-ko, moj dragi pa je okroglo obhajal leto prej, hčerka pa je že februarja dopolnila 20 let. No, če sem iskrena, sva tudi že sama opustila misel na povečanje družine, saj nama v preteklih letih nikakor ni uspel ta podvig... do januarja letos, ko sta se na testu pojavili dve črtici :)))).

S partnerjem presrečna, hčerka za kakšen dan ostala brez besed, potem pa se je veselje samo večalo in večalo... ostali presenečeni in veseli, da bo 17.9.2012 (kakšen dan prej ali pozneje) privekalo drobno bitjece na naš svet. . Nekateri verjetno še danes ne morejo doumeti, da se je res zgodil "čudež" :-p

Nosečnost je potekala brez vsakih problemov; jutranjih slabosti ni bilo, omotic tudi ne, krvni pritisk bp, sladkor v krvi v mejah normale... vse bp do  8. avgusta, ko sem zbolela in dobila visoko temperaturo ter neznosne bolečine v ledvenem predelu. Lekadoli niso pomagali, zato sem iz preventive in strahu, da gre za vnetje ledvic obiskala bolnišnico/porodnišnico, kjer so me zadržali na opazovanju. Proti večeru sem dobila antibiotik, pa nekaj proti krčem in nekaj proti bolečinam. Naslednji dan naj bi opravili nekaj preiskav.... Vendar moje telo ni hotelo čakati do jutra... Kombinacija povišane temperature, antibiotika in ostalih zdravil je poskrbela, da sem že zgodaj zjutraj romala v porodno sobo. Ob 14.04 je na svet privekal mali Alex :). Kljub temu, da je prehitel predvideni datum poroda za 5 tednov, je bil pravi korenjak; velik 51 cm in tečak prek 3100 gramov.
Zaradi prezgodnjega poroda sva bila v porodnišnici oz. centru za nedonošenčke 9 dni, potem pa sva lahko šla domov.

Čez nekaj dni bo naš Alex dopolnil svoj prvi mesec življenja na svetu. Že sedaj je pravi korenjak, saj pridno je, spi in raste. In je najlepši fantek na svetu (ja, saj vem, to pravijo vse mamice).
Alex

Nič ne obljubim, da bom sedaj kaj bolj pogosto objavljala... nekaj je pa zagotovo - ne bo več toliko objav o ustvarjanju, bodo pa objave o našem korenjaku.

Aha, pa še opis v profilu moram spremeniti :)

Lepo se imejte in cenite življenje - je eno samo in neponovljivo!

Sem 100 % cool in rad spim!
Veliko sončka vsem skupaj!

26 komentarjev:

Sanza pravi ...

ooo, kakšna lepa novička. Čestitke k novemu, lepemu članu. Marička, uživaj v svoji družinici. Se veselim naslednjih objav.

Renata pravi ...

Čestitke! Uživajte z novim članom družine.

namo pravi ...

O kakšna lepa novica, čestitke vsem,posebej pa malemu Alexu in mamici:)

Sonja pravi ...

Vesela za vas in vam želim veliko zdravja in skupne sreče :) Le poročaj, kako raste novi mali zakladek.

Nelya pravi ...

še tukaj čestitke, želim vam veliko zdravja in crklajte se! Otroci hitro rastejo in sama ne bosta vedela, kdaj vama bo pobegnil iz naročja.

helena pravi ...

Tole pa je novička in pol. Rastite, veselite se in se imejte najbolj lepo, kar je sploh mogoče.

Barbi pravi ...

Ooo, lepo. Čestitke in veliko veselja z malim fantičkom. :)

Alenka pravi ...

Čestitke celi družini!! Čudovita novica. Uživajte, veliko se cartajte, in imejte se skrajno lepo!!!

Hali pravi ...

Čestitke iz srca in srečno!

JozicaH pravi ...

Čestitke, ni ga lepšega :) In mali zgleda res čist skuliran, sploh ker se je očitno že prej pripravljal na to, da bo malo pohitel in prej razveselil mamico. Uživaj... na polno!
...čist slučajno sem našla tale zapis in videla slikico dojenčka, pa sem kliknila. Na dojenčke padam, saj imam tudi samam doma dojenčico :)

Janja pravi ...

Čestitam. Lepo se imejte in uživajte ob skupnem crkljanju. Lp

Helena pravi ...

Ooo, za lepo novičko sta poskrbela! Čestitam za malega korenjaka. Vse dobro njemu in vama!

Andreja L. pravi ...

Čestitke!
Želim vam veliko lepih trenutkov :-))

Moni pravi ...

Čestitke! zelo lepa novička. Mali Alex je pravi cukrček. Želim vam veliko lepih trenutkov. :) Lp, Moni

McCrafty /Klavdija pravi ...

Čestitke! Kakšen luškan pikec, lepo se cartajte :)

Marija - Marička pravi ...

Drage moje, najlepša hvala!

Se je pa naš Alex danes zbudil z vneto očko... upam, da bo vnetje kmalu minilo. Sem kar malo jezna, ker že tri dni nisva mogla na sprehod zaradi dežja, danes, ko sije sonček pa bova verjetno zaradi vnetja spet notri :((((

klemy pravi ...

CESTITKE!!! super lepo!! uzivajte in pridno crtajte soncka=)

Suzy pravi ...

Marička iskrene čestitke. Take novice je pa zelo lepo slišat :)
Lepo se crkljajte in uživanjte v povečani družini.

Tanja E. pravi ...

Draga Marička, to pa je takoo lepaa novica, da so se mi kar očke zarosile. Iskrene in najlepše čestitke, lepo se imejte in uživajte ob odkrivanju radosti sveta z vašim angelčkom.
Alexu pa vse dobro na njegovi poti življenja, naj mu njegova zvezdica sreče vedno svetlo sveti!
Topel pozdravček v vaše gnezdece!

Klavdija pravi ...

Iskrene čestitke še 1x...sm res vesela, da vama je le ratalo...upam, da se kmalu vidimo in da malega korenjaka uspem malo požulit...uživajte!

Anonimni pravi ...

draga moja marička, ne veš, kako sem se razveselila te novice. sem srečna zate, ker vem, da si si oz. sta si zelo želela otročička.
zdaj je tvoja sreča popolna. mali alex je pravi cuker in želim vam veliko cartanja, lepih trenutkov, ki naj trajajo in trajajo.
objem tebi in tvojemu korenjačku!!
lp
iris

Marija - Marička pravi ...

Drage moje, najlepša hvala. Se na veliko cartamo in uživamo v naravi. upam, da bo še dolgo lepo vreme.

katarina pravi ...

Prijetno sem bila presenečena nad novico. Vendar iskrene čestitke ob rojstvu sina in vsem skupaj želim veliko lepih skupnih trenutkov. Karkoli boš objavila, sigurno bo zanimivo.

Urškin Raj pravi ...

ooo to pa je novica in pol. ČESTITAM!!

nanca pravi ...

Marička, to je pa res lepa novica. Čestitke vsej družini in upam, da se kmalu skupaj z novim članom vidimo na kakšnem srečanju.
Vse dobro vam želim.

Špela pravi ...

Čestitke ob povečanju družine! Fante je pa res pravi korenjak, kakšen bi šele bil, če bi bil donošen ;) Uživajte maximalno.

Related Posts with Thumbnails