Pa so mimo...

velikonočni prakzniki. Letos se nisem preveč obremenjevala, kaj bom komu podarila, saj sem bila itak na tesnem s časom... Seveda še niti vsi niso dobili pisank, pa nekako se bo tudi to uredilo.

Zadnje dni pred veliko nočjo sem delala oblečena jajčka, moj dragi pa mi je pomagal pri embalaži zanje. S skupnimi močmi nama je spelo narediti tale kupček pisank:


Pa še pospravljene v embalažo:

Tudi k blagoslovu jedi smo nesli košarico, letos je bila v metuljčkasti preobleki:

Ker sem se letos ognila barvanju jajčk, sem podarila tudi nekaj drugačnih jajč v košarici. Ko sem nekaj dni pred veliko nočjo hodila po Lidlu, sem našla silikonski model "košarice z jajčki". Takoj je padla ideja, kaj bo iz tega nastalo. Mislim, da sem do danes spekla 8 teh košaric. Za osnovo sem uporabila marmorni kolač, pobarvala sem ga pa s čokolado in limoninim ledom, kateremu sem dodala živilsko barvo.
Za primerjavo: za te kolače sem porabila 32 jajc, 2,4 kg sladkorja in enako količino moke, nekaj več kot liter olja in približno 1,3 l mleka, pa še približno 0,7 kg kakava... Porabljen čas: veliko, ampak se je izplačalo. Obdarovanci so bili veseli in to je tisto, kar največ šteje!


Seveda sem pa naredila še eno "nevelikonočno" čestitko - za pohodnika, ljubitelja narave, ki se je srečal z abrahamom...

Takole... kateri prazniki so naslednji? :)

Verjetno vam naslednjič pokažen kakšna vabila, ki jih imam naročena... Upam, da kmalu.

Se beremo!

Komentarji

Oseba Nataša sporoča …
Hiperaktivna 100, ne, 200 na uro! Pa same krasote!
Oseba marjeta1953 sporoča …
a se ti sploh zavedaš, koliko je vreden tvoj dragi? Pa se on zaveda, kakšen zaklad ima ob sebi, ki mu kuha, pere, lika, je njegov zdravnik, tolažnik, zaupnik ... pa kaj bi naštevala?
Pa ti, Marička, ti si prava čarodejka. Kam se pa hodiš izobraževat?
Sicer pa, veselo nadaljuj, saj vse, kar ustvariš, je neprecenljivo in srečni tisti, ki jih obdariš.
Oseba Vladuška sporoča …
oo, vau, koliko vsega. Pisanke so krasne ampak te košarice pa so odlične. Ti verjamem,d a si se z 8 komadi pošteno namučila in porabljenega materiala je bila tud ilepa količina.
Oseba Sonja sporoča …
Kar pogrešam tvoje redne objave. Pa čeprav potem za nazaj pokažeš vse, kar si lepega ustvarila :)
Oseba Alenka sporoča …
Ma ti nisi normalna.Že pisanke so bile fantastične, zdaj pa še te košarice, za vseh 10 prstov polizat.Potem pa še čestitka!!!!A ti sploh spiš?
Oseba Andreja sporoča …
Avtor je odstranil ta komentar.
Oseba Andreja sporoča …
Krasne pisanice, še bolj krasne košarice. Čestitka je tudi lepa :-))
Oseba BojaMoja sporoča …
Juhuu ♥ ♥ ♥ Marička se je vrnila v polnem teku ♥ ♥ ♥

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sladko

Odločitve

Abrahamki